Entrada 5: ELS ESPORTS EN TEMPS DE COVID

 

            

 Hui dia 19 de Novembre, a la sessió de Jocs i Activitats esportives, hem practicat dos esports col·lectius alternatius: El Datchball i el Colpbol.

Respecte al Datchball, comentar que és un esport que es pareix molt a un joc que hem jugat des de xicotets, aquest és el cementeri o baló presoner. Me’n recorde molt d’aquest esport perquè jugava amb una alta intensitat i donava molta impotència que la pilota me’n colpejarà al cos i fóra mort al cementiri.

Per altra banda, també vaig jugar al Colpbol en el TAFAD. Aquest esport m’agradava moltíssim perquè sempre corria pel camp buscant la pilota, per a colpejar-la. M’agrada molt ser participatiu i, també fer que els meus companys participen. Ja que, considere que aquest és un esport d’equip.
A banda d’això, m’agradaria comentar una experiència molt bonica que vaig tindre al TAFAD.
Un dia la meua mestra, va decidir que la meua classe fora participe  d’una jornada de Colpbol a un col·legi de Valencia. No recorde el nom d’aquesta escola. Però, van anar moltíssims col·legis i van jugar entre ells. Aquesta jornada va durar un matí sencer i, l’experiència va ser immillorable. I, cal dir que la meua funció va ser d’àrbitre en diversos partits.

Tornant a l’actualitat, quan vam arribar classe ens vam asseure en les grades del gimnàs i escoltàvem a un mestre que venia d'una escola, on havia practicat dos esports alternatius, com són el Datchball i el Colpbol. Vam passar una bona estona escoltant la teoria dels mestres i, també mirant vídeos que ens mostràvem per veure com es jugava en ambdós esports. Jo me’n vaig avorrir moltíssim, perquè volia jugar. Quan van acabar d’explicar, començarem a jugar.

El primer esport que vam jugar, va ser el Datchball. Vam dividir-nos en quatre equips i vam fer dos o tres partits. Sincerament, amb temps de Covid me’n costava molt respirar per la màscara, notava com si me’n faltarà oxigen. Per a mi era molt complicat jugar d’aquesta manera perquè era un esport que requereix una gran intensitat.

Després, amb els mateixos equips jugarem al Colpbol. Els mestres van dividir el gimnàs per a fer un partit en una meitat i, un altre partit en l’altra meitat.

Per a finalitzar, els professors ens van deixar jugar un partit de veritat en tot el gimnàs. El partit va ser molt bo i, amb molt de ritme. Una llàstima que en l’última jugada del partit vaig tindre una jugada desafortunada amb un company i sense voler, me’n vaig lesionar al muscle.

Una vegada comentat això, dir que aquests esports són igual de didàctics que els tradicionals. Simplement els tradicionals són aquells que es van donant tots els anys i, a més a més, són els que hui en dia, es practiquen molt més. Ara, no busquem canviar això, sinó que podem donar les mateixes classes tant per als esports tradicionals com els esports alternatius. I, d'aquesta manera anem introduint a poc a poc, esports com el Colpbol o el Datchball.

Respecte al currículum, podem dir que els esports alternatius que hem treballat, els podem situar al bloc 5:“Jocs i activitats esportives”.

Ara bé, com podem observar, el floorball el donaríem al curs de 4º de Primària.

"Participació en jocs d'iniciació esportiva o preesportius (p. e. softbol, baló presoner, els deu passes, a primera base, els 4 cantons o floorball) , alternatius (p. e. balonkorf o korfball, dodgeball, kinball, lacrosse, última o xecball), de malabars (plats xinesos, diàbolo o pilotes de malabars), modificats, amb implement, inclusius, d'innovació, populars, tradicionals, multiculturals, cooperatius i de ritme, amb especial referència a la modalitat autòctona de pilota valenciana"

 



1 comentario:

  1. Buenas noches Jesús,

    Me encanta como has plasmado el Datchball y el Colpbol, un puntazo que hayas querido compartir con nosotr@s tus experiencias en el TAFAD, y muy visual tu infografía sobre el Lacrosse. Muy bien!

    Un 9.5! Muy buena entrada!

    ResponderEliminar